Zomer en insectenbeten ... Bzz!

Ja, dit artikel is niet voor iedereen. Elke zomer passeren gelukkige kleintjes deze plaag van insectenbeten. Omgekeerd zijn er mensen die zich erop abonneren en in dit geval beloven maaltijden op het terras 's avonds of tijdens de lunch een echte nachtmerrie te worden...

In dit artikel geven we je enkele tips om zo sereen mogelijk van deze zomer te genieten.

De belangrijkste beten in de zomer worden veroorzaakt door muggen of wespen. Deze twee soorten insecten hebben totaal verschillende manieren om dingen te doen, dus de behandeling en het beheer zullen anders zijn.

Muggen!

Hmm, bij het noemen van zijn naam stel ik me voor dat je dit kleine gezoem al kunt horen dat duidelijk zijn aanwezigheid aangeeft, maar dat, als de kamer eenmaal verlicht is, nergens te vinden blijkt te zijn... We hebben het inderdaad over muggen hier!

Er zijn verschillende soorten muggen:

  • De zogenaamde "gewone" mug ook wel de "Culex Pipiens",

  • De tijgermug genaamd "Aedes Albopictos",

  • En zijn neef de "Tempels van de Egyptenaren". Deze laatste is een drager van ziektes zoals knokkelkoorts, zika of zelfs chikungunya. In Frankrijk is de mug die we het meest tegenkomen de eerste.

Alleen de vrouwtjes bijten om de nodige eiwitten te hebben om hun eieren te voeden.

Odoo tekst- en afbeeldingsblok

Waarom jeuken muggenbeten?

Voordat het bloed wordt rondgepompt, injecteert de mug speeksel dat het bloed verdunt en het door de buis laat stromen zonder te stollen. Dit speeksel, dat ons lichaam niet kent, zal ons immuunsysteem echter alert maken en cellen opeisen om vrij te komenhistamine. Het is een molecuul dat immuuncellen binnenbrengt door vasodilatatie en een toename van de vasculaire permeabiliteit te veroorzaken. Daarnaast is het ook verantwoordelijk voor de pijn, roodheid en zwelling die zo kenmerkend zijn voor beten.

Wat te doen bij een beet?

  • Koud aanbrengen: dit vermindert de zwelling en jeuk,

  • Desinfecteer de beet goed en vermijd krabben omdat bacteriën kunnen binnendringen en een infectie kunnen veroorzaken,

  • Aloë vera-gel of lijnzaadgel zijn zeer goede genezers en vochtinbrengende crèmes.

Odoo afbeelding en tekstblok

Tips om muggen te weren

DE essentiële oliën effectief vechten tegen beten.

Deze pure etherische oliën mogen echter absoluut niet op de huid worden aangebracht! Voor veilig gebruik wordt het sterk aanbevolen om ze te verdunnenplantaardige olie. Uw muggenspray mag slechts 5% tot 10% etherische olie bevatten.

Om je te helpen, hebben we een recept geselecteerd dat bestaat uit een mengsel van ingrediënten om alle soorten muggen te helpen afweren. Dit recept combineert klassieke essentiële oliën met andere die minder vaak voorkomen, maar zeer effectief zijn, vooral voor de zwaarste!

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept:

  • 80ml d'jojoba olie of kokosolie: als je in een warm land woont, geef dan de voorkeur aan kokosolie. Het maakt het mogelijk om de etherische oliën beter te associëren in geval van hoge temperaturen.
  • 2ml etherische olie van geranium
  • 2ml cajuput essentiële olie
  • 2 ml etherische olie van citroen-eucalyptus
  • 1ml palmarosa etherische olie
  • 1 ml etherische olie van kruidnagel

Namelijk : 1ml komt overeen met ongeveer 30 druppels etherische olie.

Dit recept kan worden gebruikt voor elke volwassene of kind ouder dan 10 jaar.

U moet eerst uw essentiële oliën introduceren en vervolgens uw plantaardige olie. Wij adviseren u om een pomp fles in 100 ml glas. Meng uw bereiding om een homogene beschermende olie te verkrijgen. Zodra uw preparaat klaar is, kunt u het aanbrengen op de gebieden die zijn blootgesteld aan muggen. Zorg er echter voor dat u de oogcontour vermijdt!

wespen en bijen

Je vraagt je af wat je zou kunnen hebben gestoken?

Dit zijn de kleine verschillen: de wesp heeft een fel geel met zwart gestreepte jurk. Ze is relatief dun. De bij daarentegen is vaak bruin en geel gestreept en is wat dikker dan de wesp.

De beet wordt, in tegenstelling tot de mug, gemaakt door een angel. Dus wees voorzichtig!

Odoo tekst- en afbeeldingsblok

Wat te doen bij een beet?

  • Het is noodzakelijk om te controleren of de angel niet in de huid is achtergebleven en verwijder deze indien nodig voorzichtig met een pincet en desinfecteer vervolgens het gebied goed.

  • Het gif van wespen en bijen is hittegevoelig en nadert een warmtebron op 1 of 2 mm van de angel, zodat de afgegeven warmte het geïnjecteerde gif afbreekt.

De truc om wespen af te weren is door een halve doormidden gesneden sinaasappel of citroen op een tafel te leggen en er kruidnagels in te leggen.

De andere truc is om koffiedik te verbranden. De geur zal ze afstoten.


Je hebt alle geheimen om een serene zomer door te brengen!

Zonnebrand alarm!