Cosmetisch vasten, quésaco?

Heb je ooit gehoord van cosmetisch vasten ? Cosmetisch vasten is in zekere zin het voedselvasten van cosmetica. Het doel ? Breng je huid tot rust zodat deze beter kan ademen en leg cosmetische producten even aan de kant.


In dit artikel zullen we alle sleutels onthullen om een goede cosmetische vasten te hebben en om de mechanismen te begrijpen.

Wat is cosmetisch vasten en waarom?

Cosmetisch vasten heeft tot doel uw huid te vertrouwen door crème, lotion of make-up te verwijderen die voornamelijk voor esthetische doeleinden of behandelingen wordt gebruikt. Onze huid heeft inderdaad alle capaciteit om zichzelf te reguleren en te beschermen. Het is hier een kwestie van erop vertrouwen en minimaal 48 uur laten rusten.


Dit vasten stelt je in staat om een stapje terug te doen met alle cosmetica en je huid te gaan vertrouwen, want je zult zien dat ze zich heel goed kan redden als een volwassene!

Odoo CMS - een groot plaatje

Hoe verder te gaan ?

Het ideaal is om dit vasten uit te voeren in een rustige periode, op vakantie, in het weekend of zelfs tijdens telewerk om het niet op te wekken door overmatig te zweten.


Om te beginnen met een cosmetische vasten is het belangrijk om te beginnen met een goede reiniging van je gezicht. Begin met het toepassen van uw tweefasige make-up remover dan jouw schoonmaakgel. Spoel je gezicht goed af en dep droog met een handdoek.


Na deze stap hoeft er niets meer te gebeuren !


Vergeet je cosmetica tijdens de kuur. De enige mogelijkheid, uw "joker" is een bloemen water ; in het geval van aanzienlijke benauwdheid, of een gevoel van vuil, glans, kunt u een roos hydrolaat of zelfs van Oranje bloesem, wat u zal verlichten zonder crèmes te gebruiken. Geleidelijk aan gaat je huid zichzelf reguleren en heb je dit trucje niet eens meer nodig.


Om dit snel te optimaliseren, oefent u zelfmassage met uw vingers of een roll-on met stenen. Deze kleine massage stimuleert de microcirculatie, waardoor uw huid beter van zuurstof wordt voorzien en de synthese van collageen en elastine wordt gestimuleerd .


Aarzel ten slotte niet om veel te drinken om de opgehoopte gifstoffen (ongeveer 1,5 tot 2L) te verwijderen door bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, citroen toe te voegen, die zuiverende eigenschappen hebben en fruit en groenten te eten die rijk zijn aan antioxidanten. .


Aarzel niet om bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, atopische huid advies te vragen aan je dermatoloog voordat je aan deze vastenperiode begint.

Odoo afbeelding en tekstblok

En bij BeautyMix?

Om hier snel goed mee van start te gaan, adviseren wij u bij BeautyMix om te starten met uw dubbele ontschminking inclusief de tweefasige make-up remover dan de schoonmaakgel. Aarzel niet om bij een aanhoudend olieachtig gevoel een micellair water door te geven met een watje, dat het teveel zal verwijderen. 


Dan heb je niets meer te doen! Draag altijd een bloem hydrolaat dat u in geval van benauwdheid in uw tas glijdt. Je hoeft het alleen nog maar op te spuiten en klaar! 

Ik heb wallen en donkere kringen... Maar waarom?!