Veroudering van de huid...
Wij vertellen je alles!

Ahhh, het irritante artikel... We gaan het hebben over huidveroudering... ja, maar om het beter te begrijpen en je ideale anti-aging routine te kunnen creëren!

Veroudering is een normaal, genetisch geprogrammeerd fysiologisch proces . We kunnen het dus niet tegenhouden . Rimpels, puistjes en fijne lijntjes, verlies van stevigheid… De eerste tekenen van veroudering kunnen optreden vanaf 25 jaar. Maar het is geen vaste maatstaf, want huidveroudering is van veel factoren afhankelijk en dat zijn wij dus ook nietalign:baseline;white-space:pre;white-space:pre-wrap;">niet gelijk bij tekenen van veroudering .

Hier zullen we het betrokken mechanisme uitleggen en de middelen om te proberen dit fenomeen te verzachten/vertragen .

Een ouder wordende huid, wat is het?

De huid zal, net als elk ander orgaan in ons lichaam, onderhevig zijn aan de effecten van de tijd. Dit effect, hoewel gemeenschappelijk voor iedereen, kan niettemin min of meer vroeg en zichtbaar zijn, afhankelijk van de manier waarop we onze huid gedurende ons leven verzorgen (extrinsieke factoren) maar ook volgens onze eigen genetica (intrinsieke factoren).

De huid is permanent aan vernieuwing toe, dat wil zeggen dat sommige van onze cellen zullen afsterven maar zullen worden vervangen door nieuwe. Ongeveer elke 28 dagen wordt een huidcel vernieuwd . Naarmate de huid ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing echter en kan deze langer dan 30 dagen duren , wat resulteert in een opeenhoping van de oudste cellen, wat een doffe teint en een verdikte huid veroorzaakt.

Bovendien zal na verloop van tijd ook de activiteit van de sudorale (zweetafscheidende) en talgklieren (talgafscheidende) klieren afnemen en daardoor zal dehydrolipiden film aanwezig op het huidoppervlak zal onvoldoende zijn . Daarom zal de huid zijnspace:pre;white-space:pre-wrap;">minder flexibel en droogt snel uit .

De dermis verliest ook elasticiteit en leidt tot een minder gladde huid, gegraven door rimpels.

Ten slotte zal het aantal melanocyten (cellen die melanine synthetiseren) afnemen , waardoor onregelmatigheden ontstaandecoration:none;vertical-align:baseline;white-space:pre;white-space:pre-wrap;"> en pigmentatie - de beroemde bruine vlekken .

De extrinsieke factoren die huidveroudering kunnen versterken zijn de zon , tabak , stress ,font-familie: Drijfzand, schreefloos; achtergrondkleur: helder; lettergewicht: 700; font-variant-numeriek: normaal; font-variant-oost-aziatisch: normaal; verticaal uitlijnen: basislijn; white-space: pre-wrap;">onevenwichtige voeding , droge huid , lichamelijke inactiviteit , vervuilingaziatisch: regelmatig; verticaal uitlijnen: basislijn; white-space: pre-wrap;"> en uitdroging . Al deze factoren zullen leiden tot de productie van vrije radicalen die deze veroudering bevorderen.

Odoo tekst- en afbeeldingsblok

Onze tips om de effecten van tijd te verminderen

Er is geen fontein van de jeugd... Bepaalde tekenen van veroudering corrigeren is mogelijk. Maar bovenal kunnen we het verouderingsproces vertragen om goed ouder te worden , ongeacht de leeftijd. Preventie stelt ons volgens deskundigen in staat enige controle uit te oefenen op deze vermijdbare oorzaken.

Inderdaad, 90% van de oorzaken van huidveroudering zijn te wijten aan externe bronnen die oxidatieve stress veroorzaken en als gevolg daarvan vrije radicalen die celbeschadiging veroorzaken en bijdragen aan vroegtijdige weefselveroudering . Onder de externe bronnen vinden we:

  • UV-stralen : ze dragen bij aan de veroudering van de huid. De after-sun crème herstructureert de huid na blootstelling aan de zon.

  • Stress: vermoeidheid, ziektes…

  • Tabak : het versnelt huidveroudering.

  • Verontreiniging : lucht, voedsel…

  • Voeding: een te vet en onevenwichtig dieet draagt bij aan een overmatige productie van vrije radicalen

 

Het goede nieuws is dat u, door uw gezondheids- en schoonheidsroutine aan te passen, de controle kunt behouden en de effecten van veroudering kunt vertragen.

Je voeding is een eerste element om deze oxidatie tegen te gaan. Vermijd zoveel mogelijk een overdreven bewerkt dieet, met pesticiden, zware metalen en wend u tot seizoensfruit en -groenten, rijk aan antioxidanten die deze oxidatieve stress zullen bestrijden.

Daarnaast verbetert goed slapen de conditie van je huid; inderdaad, het regenereert 's nachts. Het is daarom belangrijk om een kleine cocon te creëren voordat je naar bed gaat en om de beste omstandigheden te hebben om volledig te kunnen slapen.

Ook is het sterk aan te raden om je van jongs af aan goed te beschermen tegen zonnestralen om de toekomstige effecten van veroudering te voorkomen.

Tekenen van veroudering: rimpels, verlies van stevigheid...

Na een bepaalde leeftijd ontstaan verslapping van de huid, rimpels en fijne lijntjes. En dit is het kenmerkende element van de veroudering van onze huid...

Twee belangrijke eiwitten vormen onze huid: collageen dat stevigheid en soepelheid geeft en elastine dat ervoor zorgt dat de huid een goede elasticiteit heeft en haar oorspronkelijke vorm terugkrijgt na uitrekken. Na verloop van tijd worden onze twee bondgenoten echter zeldzamer... En hallo tegen de sporen op het gezicht.

Om dit fenomeen tegen te gaan is hydratatie van je huid essentieel! Huid die veroudert zonder gehydrateerd te zijn, zal, naar analogie met een appel, beginnen te verwelken. Een goede hydratatie door het gebruik van crème/serum is essentieel om de jeugdigheid van uw huid te behouden en het accentueren van rimpels te voorkomen. Aarzel niet om een olie te gebruiken die is aangepast aan uw huidtype (bijvoorbeeld: rozenbottelolie) om uw lipide huidbarrière te versterken.

Ten slotte kunnen crèmes, serums op basis van antioxidanten (vitamine C en E) de elasticiteit van de huid verbeteren en oxidatie bestrijden. Zodat u de controle behoudt en de effecten van veroudering afremt.

Waar worden antioxidanten voor gebruikt?

Sterren van anti-verouderingscrèmes, antioxidanten zijn essentieel voor uw jeugdigheid. Maar weet je wat hen onderscheidt van andere cosmetische actieve ingrediënten? En vooral: waarom zijn ze zo belangrijk?

Blootstelling aan UV-stralen, vervuiling, blauw licht en stress... Onze huid wordt dagelijks misbruikt. Deze herhaalde aanvallen leiden tot oxidatieve stress die de productie van vrije radicalen verhoogt en bijgevolg vroegtijdige huidveroudering versnelt.

Gelukkig spelen antioxidanten een sleutelrol bij het ondersteunen van je huid bij deze herhaalde aanvallen en het voorkomen van schade zoals de vernietiging van collageen.

Antioxidanten zijn vooral moleculen die in hun natuurlijke staat in onze huid aanwezig zijn en die deelnemen aan de verdediging van uw cellen door de oxidatie van cellen veroorzaakt door vrije radicalen te beperken.

Als we antioxidanten veel gebruiken in de gezondheidssector, is het op het gebied van schoonheid dat ze er met hernieuwde belangstelling over praten. Het moet gezegd worden dat ze belangrijke bondgenoten zijn bij het beperken van de tekenen van veroudering.

De voordelen van een antioxidantroutine 

Het hele jaar door antioxiderende producten integreren in het schoonheidsritueel heeft veel voordelen. In de zomer beschermen ze de huid tegen vervuiling en UV-stralen; in de winter helpen ze bij het bestrijden van stress en vermoeidheid, die ook de aanwezigheid van vrije radicalen bevorderen.

Ze zijn dus een van de beste anti-verouderingsproducten om alle tekenen van veroudering te bestrijden:

  • Ze voorkomen de vorming van fijne lijntjes en rimpels.

  • Ze helpen een stevig en mollig gezicht te behouden.

  • Ze beperken het verschijnen van bruine vlekken .

  • Ze onthullen de uitstraling van de teint.

Hoe te vullen met antioxidanten?

Gelukkig zijn de beste antioxidanten die de natuur ons geeft. Daarom is een dieet rijk aan fruit en groenten, arm aan vetten en suikers, het meest wenselijk als je de jeugd van je cellen wilt behouden. Tot de belangrijkste voedingsmiddelen behoren vette vis, groenten en fruit, abrikozen, wortelen en spinazie. Zonder de rode bessen of kersen te vergeten, zeer rijk aan vitamine C, bèta-caroteen en polyfenolen , waardoor ze uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen hebben om te bestrijdenvrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor celveroudering.

En om uw dieet aan te vullen en uw huid een boost te geven om zich beter te verdedigen tegen externe agressies, raden we u aan om anti-verouderingsbehandelingen te kiezen die rijk zijn aan antioxidanten.


Odoo afbeelding en tekstblok

De BeautyMix anti-aging routine, rijk aan antioxidanten

Om een optimale effectiviteit van ons anti-verouderingsassortiment te bieden, hebben we een 100% natuurlijk phyto-complex geselecteerd , gecertificeerd biologisch en afkomstig uit Frankrijk van kersen en bonenkruid rijk aan antioxidanten. Een echte wereldwijde anti-verouderingsoplossing, onzeanti-aging actiefbehoudt de cellulaire integriteit en beschermt tegen het huidverouderingsproces door vrije radicalen te neutraliseren en celvernieuwing te stimuleren om de huid te verstevigen, rimpels te verminderen en de natuurlijke uitstraling te versterken. Voeg het gerust toe aan jecreme dag, nacht en zelfs in uw ogen!

Bovendien is degel van linnen, een zeer hydraterend actief ingrediënt, bestrijdt ouderdomsgerelateerde droogheid van de huid. In oogcontouren of als watervervangend ingrediënt in recepten is het een echte bondgenoot.

Je vindt onze anti-aging actieve stof en onze hydraterende actieve stof in veel recepten. Ons advies voor het opbouwen van een gerichte en effectieve antiverouderingsroutine vindt u in onze volgende artikel !

Het haar ... en de zon!