Wat is een gevoelige huid?
Volgens een studie waarin de kenmerken van de Franse huid werden geanalyseerd, zei in 2017 van de in totaal 18.276 proefpersonen 65% dat ze een gevoelige huid hadden en dat vrouwen er meer last van hadden dan mannen. Wat als u zich zorgen maakt over dit fenomeen dat samen verband houdt met de balans van uw huidmicrobiota? Laten we, voordat we het beantwoorden, samen de kenmerken van deze skin definiëren.

Volgens een studie waarin de kenmerken van de Franse huid werden geanalyseerd, zei in 2017 van de in totaal 18.276 proefpersonen 65% dat ze een gevoelige huid hadden en dat vrouwen er meer last van hadden dan mannen. Wat als u zich zorgen maakt over dit fenomeen dat samen verband houdt met de balans van uw huidmicrobiota? Laten we, voordat we het beantwoorden, samen de kenmerken van deze skin definiëren.



Odoo afbeelding en tekstblok

Wat is een gevoelige huid?

Allereerst moet u weten dat een gevoelige huid een huidaandoening is die vaak tijdelijk is, maar na verloop van tijd kan terugkeren.
Hoewel het vaak voorkomt bij mensen met een droge huid, kan het ook een vette, normale en gecombineerde huid aantasten. Het komt voornamelijk op het gezicht voor en wordt met name gekenmerkt door roodheid, schilfers, ruwheid, tintelingen en benauwdheid.
In tegenstelling tot de tolerante huid zal de gevoelige huid daarom overdreven reageren op de interne en externe factoren die ze tegenkomt. Het is daarom essentieel om de oorsprong van deze verschijnselen te identificeren, om ze te vermijden.
Nu je weet hoe je een gevoelige huid kunt identificeren, gaan we kijken wat de link is met onze huidmicrobiota.

 

Gevoelige huid, onevenwichtige huid 

Een gevoelige huid heeft een onevenwichtige microbiota, dysbiose genaamd .

De gevolgen zijn talrijk:

- huid die beter doorlaatbaar is en daardoor minder effectief tegen irriterende stoffen;

- een kwetsbaardere huid die uitdroging bevordert, de huid voelt trekkerig aan en voelt minder comfortabel aan;

- het risico op ontsteking en infectie is groter , de huid wordt rood en kan eczeem en andere dermatosen ontwikkelen.

Daarom vinden we steeds meer probiotica in cosmetica, maar wie zijn dat eigenlijk?



Odoo afbeelding en tekstblok

Bacteriën die ons het beste wensen


Aanwezig sinds de geboorte en uniek voor elk individu, de microbiota (microbiële flora) zijn alle micro-organismen die in ons lichaam leven. U hebt waarschijnlijk gehoord van Bifidus aanwezig in bepaalde zuivelproducten? Het zijn in feite niet-pathogene bacteriën, van nature aanwezig in de mens en gunstig voor onze gezondheid. Deze worden gewoonlijk probiotica genoemd . Wanneer ze in voldoende hoeveelheid worden ingenomen, hebben ze een positief effect op de gezondheid. Deze probiotica zijn nu verkrijgbaar in je cosmetica!


De huid , het grootste orgaan bij de mens, is onze eerste natuurlijke verdediging tegen externe agressies. Het wordt ook bevolkt door niet-pathogene micro-organismen, die zorgen voor de juiste balans van de huid. Ze houden de zuurgraad van onze huid in stand en vechten tegen pathogene bacteriën, ziekteverwekkers.

Het toevoegen van probiotica aan cosmetica zal daarom je huidmicrobiota weer in balans brengen. Dit zal je natuurlijke afweer versterken en je huid in staat stellen zich beter te verdedigen tegen irriterende stoffen. Het wordt meer gekalmeerd en de ontstekingsremmende werking van de probiotica zal ook je roodheid verminderen.

Vind snel onze nieuwe recepten met nieuwe ingrediënten, waaronder een probioticum.


Ons assortiment voor de gevoelige huid


Je huid droomde ervan, BeautyMix deed het! We presenteren ons nieuwe assortiment aangepast aan de behoeften van de gevoelige huid. Onze samensteller Ludivine heeft voor u twee nieuwe verzachtende en roodheidbestrijdende actieve ingrediënten geselecteerd, evenals twee nieuwe niet-irriterende conserveermiddelen die uw huidmicrobioom respecteren.


BioProtect : dit nieuwe item bevat een probioticum afgeleid van melkzuur en verkregen door fermentatie van de Lactobacillus-bacterie. Deze bacterie heeft verschillende gunstige eigenschappen voor de gevoelige huid. Het staat bekend om zijn verzachtende en ontstekingsremmende werking en helpt het microbioom van de huid weer in balans te brengen en beter te verdedigen tegen externe agressies.


SensiProtect : Dit nieuwe actieve ingrediënt, gewonnen uit zeewier, verzacht en vermindert roodheid, evenals waterverlies, en versterkt de huidbarrière van de huid om deze beter bestand te maken tegen aanvallen en oxidatieve stress.


BactiProtect :dit middel van 100% natuurlijke oorsprong en Cosmos-gecertificeerd heeft antimicrobiële eigenschappen waardoor het product beter kan worden bewaard.


dermoprotect :dit middel biedt ook een goed alternatief voor traditionele conserveermiddelen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid verminderen. Hydraterend, het houdt ook water vast in de opperhuid voor een anti-droogte werking en dagelijks comfort.


Je vindt ze in ons nieuwe assortiment voor de gevoelige huid:



Het serum, room En Het masker zijn beschikbaar in onze nieuwe Gevoelige doos. 


Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om voor je gevoelige huid te zorgen









 
Odoo tekst- en afbeeldingsblok


Met Pur Control zul je het geweldig vinden om je onvolkomenheden te bestrijden!
Doel van gezond haar!