Earth Day, waarom is het zo belangrijk voor ons?

Deze woensdag 22 april vond plaats "dag van de Aarde". Al vijftig jaar komt de wereld samen om deze mooie dag te vieren. Vrienden van het milieu, we komen meer dan ooit samen om onze planeet te behouden en mensen bewust te maken van de acties die moeten worden ondernomen ten gunste van ecologie. .

De bijzondere omstandigheden waarin we op 22 april leven, maken ons meer bewust van de huidige klimaatverandering en het risico van deze epidemie, niet alleen voor de gezondheid, de economie maar ook voor de biodiversiteit. Als u op initiatief van de planeet op zoek bent naar bezigheden tijdens deze opsluiting of als u nieuwe voornemens wilt maken, bieden wij u een lijst met verschillende acties die u kunt uitvoeren en de manier waarop BeautyMix beheert zijn positieve actie op het milieu.

Dag van de Aarde, wat is het?

Elk jaar vindt deze dag plaats om ons te herinneren aan de uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd en hoe kostbaar onze ecosystemen zijn. Gedurende deze periode worden er veel acties ondernomen om de bevolking beter inzicht te geven in ons biodiversiteit, de acties kennen die moeten worden ondernomen om het te beschermen, rekening houden met hun impact op ons geheel fauna en flora en een duurzamere economie stimuleren. Het doel is onder meer om de aankoop van meer eco-verantwoorde producten aan te moedigen, afval te verminderen, recycling en upcycling aan te moedigen ...

Tijdens deze dag en de volgende dagen kunt u op afstand op de site deelnemen dag van de Aarde, en waarom de keten niet herzien National Geographic.

Meer dan 130 landen nemen deel aan deze beweging en honderden miljoenen mensen mobiliseren elk jaar. Het is een wereldwijd verhaal dat iedereen ter harte neemt, en wij de eersten!

Odoo tekst- en afbeeldingsblok

Hoe zet BeautyMix zich in om milieuvriendelijk te zijn?

Dit is een van de termen die we vooral benadrukken wanneer we u ontmoeten of wanneer we om ons heen uitwisselen: BeautyMix is een meer ecologische oplossing.

Ja, maar hoe ? Allereerst omdat het maken van je eigen cosmetica minder afval betekent. Want als we alleen de producten maken die voor ons essentieel zijn en in de gewenste hoeveelheid, dan kunnen we ons verbruik en de voorraad van onze producten beter beheersen. Met andere woorden, we consumeren minder en daar is de planeet ons dankbaar voor. We leven inderdaad in een wereld waar producten aan de lopende band worden gemaakt, in te grote hoeveelheden en waar onze kasten exploderen met producten die we niet altijd nodig hebben. BeautyMix helpt u om dit aspect van consumptie beter te beheersen. Trouwens, onze blogpost "Een moment om te sorteren !” benadrukt deze manier van leven.

BeautyMix nodigt ook uit om beter te consumeren . En dit is mogelijk omdat wij bieden bonnen met weinig'ingrediënten en vooral zo lokaal mogelijk ingekocht. Dat wil zeggen, we geven er de voorkeur aan circuits-rechtbanken en kwaliteitsleveranciers . Onze ingrediënten zijn natuurlijk , soms biologisch, en onze recepten zijn vrij van chemicaliën en schadelijke producten, ten gunste van uw welzijn en de planeet.

Als u ons kent, weet u dat de bijzonderheid van ons containers is dat ze allemaal van glas zijn, herbruikbaar of recyclebaar . We zijn anti-plastic , en dat zijn we al sinds onze lancering! Ook willen we een statiegeld ontwikkelen waar je je lege glazen verpakkingen bij ons kunt inleveren zodat we ze kunnen hergebruiken.

U heeft dit kunnen zien als u een lezer bent van onze Blog berichten : we moedigen recyclage en upcycling sterk aan . In onze artikelen en op onze sociale netwerken, geven we je steeds tal van tips om producten te hergebruiken en een tweede leven te geven... Aarzel dus niet om onze vorige artikels eens te bekijken, in het bijzonder "Upcycling van BeautyMix producten!". Deze bevat veel eenvoudige en snelle tips als je wilt weten hoe je je zeepbakje kunt maken met onze stoppers, hoe je onze glazen containers als vaas kunt gebruiken... We zijn ook grote fans van natuurlijke tips. Laatste keer, we boden je een zelfstudie om je eigen margrietolie te maken en je vond het geweldig!

Buiten ons werk blijven we er alles aan doen om in overeenstemming te zijn met onze waarden. Zo moedigen we de mensen om ons heen aan om hun afval te sorteren, de lichten uit te doen ("het is hier geen Versailles!"), het openbaar vervoer te promoten, waterflessen te gebruiken in plaats van waterflessen...

Odoo afbeelding en tekstblok

Tot slot is deze dag een gelegenheid om oog in oog te staan met de aarde, de balans op te maken van haar situatie en nieuwe doelstellingen te creëren om haar consumptie en haar dagelijkse levensstijl te verbeteren. En we hopen dat je door lid te worden van onze gemeenschap je helpt om duurzamere oplossingen voor je levensstijl aan te brengen!


En jij, wat doe jij voor de planeet?

 

Upcycling van BeautyMix producten!