Verzorg je voeten in de winter

Hoewel de voeten niet direct aan de kou worden blootgesteld, worden ze in de winter niet gespaard. Zijn uw voeten droog en ontstaat er eelt? Heb je in deze tijd altijd koude voeten?


Dus ja, zeker, ze zijn op dit moment niet zichtbaar, maar dit is geen reden om er niet voor te zorgen. Integendeel, om mooie voeten te hebben in de lente/zomer, is het belangrijk om ze het hele jaar door te verzorgen. In dit blogartikel geven we je alle tips om ze te verwennen! 

Zorg aangepast aan de voeten

Was uw voeten met een vochtinbrengende zeep.

Aarzel niet om een hydraterende douchegel te gebruiken om je voeten te verzorgen. Inderdaad, dit gebied heeft ook last van de kou en het zweet dat in de schoenen stagneert. 

Bij BeautyMix bieden we een gel douche om zachtjes te reinigen en onzuiverheden en vuil te verwijderen zonder de huid uit te drogen. De formule met zoete amandelolie voedt, regenereert, verzacht en verzacht de huid zonder deze aan te vallen. 


Scrub je voeten! 

Je voeten verbergen in de winter, denkend dat je genoeg tijd hebt om je zorgen te maken over je eelt (wat overeenkomt met een verdikking van de huid van de voeten als reactie op wrijving) in de lente, is niet echt de oplossing. De kou kan dit fenomeen verergeren door eelt te veranderen in scheurtjes in de hiel. 

Voor de kick, die nooit met een rasp zal worden geëxfolieerd, wordt aanbevolen om een zachte exfoliatie te gebruiken om oppervlakkige dode huidcellen te verwijderen. Voor de hiel, het gebied waar de huid het dikst is, wordt scrubben met een rasp aanbevolen.

In plaats van zelden intensief te exfoliëren (wat het effect van "huidcreatie" door middel van een beschermend mechanisme zal accentueren), raadt de pedicure-podotherapeut aan om dit regelmatiger te doen, onder de douche, vrij kort, Douchegel op de voet aanbrengen en dan lichtjes scrubben met een rasp of puimsteen.

Voor de gommage, raden wij ons recept op basis van abrikozenpoeder aan.


Hydrateer ze.

De ideale manier om uitdroging tegen te gaan, is eraan te denken om je voeten te hydrateren.

We raden aan om de baume multi-gebruik 's Avonds voor het slapengaan in een dikke laag aanbrengen om de voeten goed te voeden. Het is een zeer hydraterende balsem omdat het cacaoboter, hazelnootolie en bijenwas bevat, alle drie zeer rijk.

De truc is om er een sok overheen te doen.

Jojoba-, zoete amandel- of zelfs arganolie zijn aanbevolen oliën om de hydratatie te maximaliseren en eelt te verzachten.

 

Odoo tekst- en afbeeldingsblok

Nog een paar tips?

Stimuleert de bloedcirculatie.

Vergeet niet om 's morgens in bed enkelflexies/extensies uit te voeren om de bloedcirculatie op gang te brengen en de spieren te stimuleren. 

De andere truc is om energiek over je voeten te wrijven om de bloedsomloop te stimuleren en zo bevriezing te voorkomen. Dit kan 's avonds worden gedaan met behulp van een vochtinbrengende crème.


Vermijd laagjes sokken om je warm te houden.

Velen denken inderdaad dat hoe meer lagen er zijn, hoe minder kou zal optreden! Welnee ! In feite zullen sokken in laagjes de bloedcirculatie afsnijden, vooral naar de tenen, wat bevriezing kan veroorzaken.

De kunst is dan ook om een geschikt paar sokken te kiezen, bijvoorbeeld in merinowol. Katoen is niet optimaal omdat het de neiging heeft om snel vochtig te worden door transpiratie zonder warmte vast te houden.

Profiteer van dit seizoen om je nagels niet te lakken!

De voeten worden voldoende misbruikt in de laarzen en enkellaarzen aangezien ze het grootste deel van de winter opgesloten blijven. Laat je nagels ademen. Dit is de beste truc om mooie nagels te hebben in het voorjaar.

Aan de andere kant, verwaarloos het knippen en vijlen van uw nagels niet om te voorkomen dat ze struikelen en hematomen veroorzaken door microtrauma's in de schoenen.

Hoe mooie handen te hebben, zelfs in de winter?