Recept: Exfoliërende crème met citroen en poeder van olijfsteen

Echt exfoliërende, natuurlijke en romige behandeling

Ingrediënten lijst
Ontvanger: Machine + Klein tankje (250mL)
Kies het gewenste aantal: mL
61.11 g
Water
5.5 g
19.89 g
2.81 g
9.17 g
0.19 g
0.71 g

Containers om te gebruiken:
1 x Pot (100 ml)
Kosten: 4,09 € 4.089230000000001 EUR

TIJD
15min

MOEILIJKHEID
Medium

BEHOUD
90 dagen

KOSTEN
4,09 €
Deel het recept

Recept

Echte exfoliërende behandeling! Deze rijke crème exfolieert terwijl het je huid voedt en verstevigt. Dankzij de rijkdom aan kostbare plantaardige oliën krijgt uw opperhuid zijn glans en een gladde textuur terug. Het is de essentiële zorg voor elke toepassing van lichaamsverzorging omdat het de opname vergemakkelijkt en de effectiviteit van verzorgingsproducten verhoogt. Door de dode cellen te verwijderen, zal uw huid weer ademen en gemakkelijker regenereren.

Huidtype: alle huidtypes 

Zorgen: afschilfering van de huid 

Textuur: romige emulsie 

Geur: kenmerkend voor etherische olie van citroen 

veganistisch: ja 

Aantal ingrediënten: 8


Beschrijving van ingrediënten: 

Water: het is het oplosmiddel van het recept. Het lost de andere ingrediënten op.

Biologische olijfolie: zeer rijk aan antioxidanten en vitamine A, B, C en E, bevordert de regeneratie van huidweefsel en beschermt het tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor veroudering.

Hazelnootolie: gebruikt in alle gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten, voor massages en badproducten. Het wordt vooral gewaardeerd voor de verzorging van de gevoelige, gecombineerde tot vette en anti-aging huid voor de rijpere huid.

Biologische etherische citroenolie: ideaal in cosmetica voor de schoonheid van de huid en het haar, het wordt voornamelijk 's avonds gebruikt, zowel voor producten die worden afgespoeld als voor producten die niet worden verwijderd.

AANDACHT :
Essentiële citroenolie is fotosensibiliserend: stel jezelf niet bloot aan de zon binnen 6 uur na het aanbrengen.

Cutina (emulgator): zelf-emulgator van natuurlijke oorsprong. Het biedt een zeer goede stabiliteit aan uw emulsies en stelt u in staat om allerlei texturen te creëren, variërend van een zeer vloeibare en lichte melk tot een dikke en beschermende balsem.

Olijfpitpoeder: een exfoliant die de huid diep reinigt, onzuiverheden en dode cellen verwijdert.

Vitamine E: c en antioxidant is essentieel om oxidatie en ranzigheid van plantaardige oliën en alle olieachtige fasen te voorkomen.

Conserveermiddel: conserveermiddel Cosmos goedgekeurd door onze leverancier, waardoor het product tot 3 maanden houdbaar is en de verspreiding van micro-organismen wordt vermeden.

De realisatie van dit recept valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker en is niet bedoeld voor commerciële doeleinden.

Gebruik

Uit voorzorg raden we zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven ten zeerste aan om geen etherische oliën in hun bereiding op te nemen. Niet inslikken. Volg de gebruiksaanwijzing. Iedereen, behalve kinderen onder de 10 en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Dit recept wordt alleen ter referentie verstrekt. De productie ervan blijft de verantwoordelijkheid van de gebruiker en is niet bedoeld voor commerciële doeleinden.

Voorzorgsmaatregelen voor het starten

Voordat u begint, is het raadzaam om het werkoppervlak en het keukengerei schoon te maken en te desinfecteren: de bereide producten gaan op de huid, het is daarom noodzakelijk om elke microbiële besmetting te voorkomen!

Reinig de BeautyMix grondig. Week vervolgens een schone doek in alcohol van 70° (verkrijgbaar in de supermarkt) en desinfecteer daarmee het BeautyMix-reservoir en al het keukengerei. Laat drogen.

Maak het werkoppervlak schoon en verwijder voorwerpen die in de weg kunnen zitten.

Leg een schone papieren handdoek op het werkoppervlak en plaats het bestek erop. Houd bij de hand: een schone theelepel of spatel en een schone, droge container om de bereiding in te gieten zodra deze klaar is. Was de handen grondig.

Respecteer de doseringen die zijn aangegeven voor de ingrediënten van het recept.
Meer informatie nodig ? Raadpleeg de pagina "Aan de slag"..
Voorbereiding
1
Ontsmet het werkblad, het keukengerei en de BeautyMix grondig met alcohol 70° en schoon papier.
2
Plaats de platte mixer in de BeautyMix kom, plaats de kom op de weegschaal.
3
Schakel de weegschaal in en voer de tarra (nul) uit door op de T-toets te drukken.
4
Weeg de oliën, vitamine E en Cutina af in de kom en druk op Tarra tussen elk ingrediënt
61.11 g
5
Druk op T, weeg Cutina (emulgator).
5.5 g
6
Druk op T, weeg de biologische olijfolie af met een spatel of een lepel.
19.89 g
7
Druk op T, weeg de hazelnootolie af met een spatel of een lepel.
2.81 g
8
Smelt de cutina door het rode programma te starten
9
Pak de tank, doe het deksel op de weegschaal en zet de tank erop (de weegschaal is gevoelig voor warmte, dit voorkomt dat de weging vervormd raakt). Druk op T en weeg het water
10
Plaats de tank met deksel op de BeautyMix en druk 3 keer op de knop om het rode programma te starten. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
11
Start het blauwe programma opnieuw door twee keer op de knop te drukken. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
12
Pak de tank, doe het deksel op de weegschaal en zet de tank erop (de weegschaal is gevoelig voor warmte, dit voorkomt dat de weging vervormd raakt). Druk op T en weeg het exfoliërende poeder.
9.17 g
13
Druk op T en weeg het conserveermiddel
0.71 g
14
Druk op T en weeg essentiële citroenolie (optioneel)
0.62 g
15
Plaats de tank met deksel op de BeautyMix en druk twee keer op de knop om het blauwe programma te starten. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
16
Breng over naar een schone, ontsmette glazen pot en schraap goed met een spatel of lepel.
En daar ga je!