Recept: Cacao gezichtsscrub

Een gastronomische scrub met een "healthy glow"-effect

Ingrediënten lijst
Ontvanger: Machine + Klein tankje (250mL)
Kies het gewenste aantal: mL
6.06 g
Water
12.62 g
2.02 g
0.07 g
2.02 g
0.05 g
0.28 g
0.17 g

Containers om te gebruiken:
1 x Pot (30 ml)
Kosten: 3,55 € 3.5454715 EUR

TIJD
20min

MOEILIJKHEID
Medium

BEHOUD
90 dagen

KOSTEN
3,55 €
Deel het recept

Recept

Deze zachte en romige crème exfolieert, zuivert en reinigt de poriën en herstelt de glans van uw gezicht dankzij wortelmaceraat. Het bereidt de huid voor op een betere opname, wat de effectiviteit van huidverzorgingsproducten verhoogt.
Door de dode cellen te verwijderen, zal uw huid weer ademen en gemakkelijker regenereren.
 

Huidtype: alle huidtypes 

Zorgen: afschilfering van de huid 

Textuur: romige emulsie 

Geur: kenmerkend voor etherische olie van citroen 

veganistisch: ja 

Aantal ingrediënten: 8


Beschrijving van ingrediënten: 

Water: het is het oplosmiddel van het recept. Het lost de andere ingrediënten op.

Toverhazelaar hydrosol: biologisch en gemaakt in Frankrijk is geurig, samentrekkend, verfrissend en zuiverend voor de gecombineerde tot vette huid.

Vette wortelmaceraat: geeft licht en glans aan je gezicht.

Zuiveringszout: alkaliserend ingrediënt: veel gebruikt om de pH van cosmetische preparaten die te zuur zijn te verhogen.

Biologische essentiële olie van citroen: ideaal in cosmetica voor de schoonheid van huid en haar, wordt voornamelijk 's avonds gebruikt, zowel voor producten die worden afgespoeld als voor producten die niet worden verwijderd.

AANDACHT :
Essentiële citroenolie is fotosensibiliserend: stel jezelf niet bloot aan de zon binnen 6 uur na het aanbrengen.

Cutina (emulgator): zelf-emulgator van natuurlijke oorsprong. Het biedt een zeer goede stabiliteit aan uw emulsies en stelt u in staat om allerlei texturen te creëren, variërend van een zeer vloeibare en lichte melk tot een dikke en beschermende balsem.

Olijfpitpoeder: een exfoliant die de huid diep reinigt, onzuiverheden en dode cellen verwijdert.
Citroen- en citruspoeder: deze zachte exfoliator voor het gezicht reinigt de huid op milde wijze. Exfoliërende kracht: 3/10
Aromatisch cacao-extract: het zachte en chocoladeachtige aroma (zonder te zoet te zijn) is perfect voor al uw zelfgemaakte cosmetica, om uit te spoelen of niet.

Vitamine E: c en antioxidant is essentieel om oxidatie en ranzigheid van plantaardige oliën en alle olieachtige fasen te voorkomen.

Conserveermiddel: conserveermiddel Cosmos goedgekeurd door onze leverancier, waardoor het product tot 3 maanden houdbaar is en de verspreiding van micro-organismen wordt vermeden.


De realisatie van dit recept valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker en is niet bedoeld voor commerciële doeleinden. 

Gebruik


Voorzorgsmaatregelen voor het starten

Voordat u begint, is het raadzaam om het werkoppervlak en het keukengerei schoon te maken en te desinfecteren: de bereide producten gaan op de huid, het is daarom noodzakelijk om elke microbiële besmetting te voorkomen!

Reinig de BeautyMix grondig. Week vervolgens een schone doek in alcohol van 70° (verkrijgbaar in de supermarkt) en desinfecteer daarmee het BeautyMix-reservoir en al het keukengerei. Laat drogen.

Maak het werkoppervlak schoon en verwijder voorwerpen die in de weg kunnen zitten.

Leg een schone papieren handdoek op het werkoppervlak en plaats het bestek erop. Houd bij de hand: een schone theelepel of spatel en een schone, droge container om de bereiding in te gieten zodra deze klaar is. Was de handen grondig.

Respecteer de doseringen die zijn aangegeven voor de ingrediënten van het recept.
Meer informatie nodig ? Raadpleeg de pagina "Aan de slag"..
Voorbereiding
1
Ontsmet het werkoppervlak, het keukengerei en de BeautyMix grondig met alcohol 70° en schoon papier.
2
Plaats de platte mixer in de BeautyMix kom, plaats de kom op de weegschaal.
3
Schakel de weegschaal in en voer de tarra (nul) uit door op de T-toets te drukken.
4
Weeg het water.
34.36 g
5
Druk op T, weeg de bloemenhydrolaat met een spatel of een lepel.
12.62 g
6
Druk op T, weeg het vette wortelmaceraat af met een spatel of een lepel.
4.64 g
7
Druk op T, weeg de Cutina (emulgator) met behulp van een spatel of een lepel.
2.02 g
8
Plaats de kom op de basis, start het rode programma door 3 keer op de knop te drukken. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
9
Start het rode programma opnieuw door 3 keer op de knop te drukken. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
10
Start het blauwe programma door tweemaal op de knop te drukken. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
11
Start het blauwe programma opnieuw door twee keer op de knop te drukken. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
12
Pak de tank, doe het deksel op de weegschaal en zet de tank erop (de weegschaal is gevoelig voor warmte, dit voorkomt dat de weging vervormd raakt). Druk op T en weeg het olijvenpitpoeder.
2.02 g
13
Druk op T en weeg het citroen- en citruspoeder af.
2.02 g
14
Druk op T en weeg het conserveermiddel nauwkeurig.
0.17 g
15
Druk op T en weeg de biologische etherische citroenolie (optioneel) nauwkeurig af.
0.05 g
16
Druk op T en weeg het aromatische cacao-extract.
0.28 g
17
Druk op T en weeg vitamine E.
0.05 g
18
Druk op T en weeg de baking soda
0.07 g
19
Plaats de kom zonder deksel op de basis en druk twee keer op de knop om het blauwe programma te starten. Wacht tot de BeautyMix vanzelf stopt.
20
Breng over naar een schone, ontsmette glazen pot en schraap goed met een spatel of lepel. Label het product met de volgende informatie: naam van het recept, ingrediënten, fabricagedatum, vervaldatum en capaciteit.
En daar ga je!