Recept: Matterende gel en teintverlichter

Ingrediënten lijst
Ontvanger: Machine + Klein tankje (250mL)
Kies het gewenste aantal: mL
24.153 g
0.066 g
0.177 g
0.483 g
0.054 g

Containers om te gebruiken:
1 x Fles (30 ml)
Kosten: 3,93 € 3.92867349 EUR

TIJD
10min

MOEILIJKHEID
Eenvoudig

BEHOUD
90 dagen

KOSTEN
3,93 €
Deel het recept

Recept

Deze gel is lichter dan een gezichtscrème of -melk en bevat bloemenhydrosol en plantaardige olie om de huid te beschermen, te voeden en te verzachten. Matterend en regulerend (dankzij de eigenschappen van etherische olie van palmarosa), is deze gel ideaal voor de normale, gecombineerde of vette huid, die hij zal zuiveren zonder uit te drogen. De pigmenten die het bevat, zullen de teint verlichten en een gezonde glans geven.


Huidtype: alle huidtypes

Betreft: matterend, regulerend, verhelderend 

Textuur: glittergel

Geur: kenmerkend voor etherische olie van palmarosa 

veganistisch: ja 

Aantal ingrediënten: 7


Beschrijving van ingrediënten: 

Water: het is het oplosmiddel van het recept. Het lost de andere ingrediënten op.

Toverhazelaar hydrosol: biologisch en gemaakt in Frankrijk is geurig, samentrekkend, verfrissend en zuiverend voor de gecombineerde tot vette huid.

Vitamine E: c en antioxidant is essentieel om oxidatie en ranzigheid van plantaardige oliën en alle olieachtige fasen te voorkomen.

Conserveermiddel: conserveermiddel Cosmos goedgekeurd door onze leverancier, waardoor het product tot 3 maanden houdbaar is en de verspreiding van micro-organismen wordt vermeden.

Plantaardige olie van abrikozenpit: voedzaam maar niet vettig, deze plantaardige olie bevat bètacaroteen waardoor het zijn aantrekkelijke oranje kleur krijgt. Het staat bekend om het geven van een gezonde glans en het verlichten van de teint, het verzacht ook de huid en beschermt het tegen uitdroging.
Essentiële olie van Palmarosa: regenererend en genezend, deze etherische olie reguleert ook de talgproductie. Antiseptisch, het zuivert de huid en brengt de huidflora in evenwicht. Het heeft een frisse en bloemige geur die doet denken aan de roos, zeer aangenaam om te gebruiken in een toning gel.

Gouden mica: licht glinsterend, met deze mica kunt u de ideale tint creëren die is aangepast aan uw huidtype en uw teint verlichten.


De realisatie van dit recept valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker en is niet bedoeld voor commerciële doeleinden. 

Gebruik


Voorzorgsmaatregelen voor het starten

Voordat u begint, is het raadzaam om het werkoppervlak en het keukengerei schoon te maken en te desinfecteren: de bereide producten gaan op de huid, het is daarom noodzakelijk om elke microbiële besmetting te voorkomen!

Reinig de BeautyMix grondig. Week vervolgens een schone doek in alcohol van 70° (verkrijgbaar in de supermarkt) en desinfecteer daarmee het BeautyMix-reservoir en al het keukengerei. Laat drogen.

Maak het werkoppervlak schoon en verwijder voorwerpen die in de weg kunnen zitten.

Leg een schone papieren handdoek op het werkoppervlak en plaats het bestek erop. Houd bij de hand: een schone theelepel of spatel en een schone, droge container om de bereiding in te gieten zodra deze klaar is. Was de handen grondig.

Respecteer de doseringen die zijn aangegeven voor de ingrediënten van het recept.
Meer informatie nodig ? Raadpleeg de pagina "Aan de slag"..
Voorbereiding
1
Ontsmet het werkblad, het keukengerei en de BeautyMix grondig met alcohol 70° en schoon papier.
2
Plaats de platte mixer in de BeautyMix kom, plaats de kom op de weegschaal.
3
Schakel de weegschaal in en voer de tarra (nul) uit door op de T-toets te drukken.
4
Weeg de benodigde hoeveelheid hydrosol in de tank af.
24.153 g
5
Druk op T om de schaal op 0 te zetten. Voeg de benodigde hoeveelheid abrikozenpitolie toe.
4.992 g
6
Druk op T om de weegschaal op 0 te zetten. Voeg de benodigde hoeveelheid palmarosa etherische olie toe.
0.075 g
7
Druk op T om de weegschaal op 0 te zetten. Voeg de benodigde hoeveelheid vitamine E toe.
0.066 g
8
Druk op T om de schaal op 0 te zetten. Voeg de benodigde hoeveelheid conserveermiddel toe.
0.177 g
9
Pak een van de doorzichtige bakjes die de weegschaal beschermen om er een als container te gebruiken, zet hem op de weegschaal en druk op de toets T. Weeg de benodigde hoeveelheid verdikkingsmiddel en goudmica in de bak. (druk op T tussen elke weging)
0.483 g
10
Druk op T om de weegschaal op 0 te zetten. Voeg de benodigde hoeveelheid Gold Mica toe.
0.054 g
11
Voordat u het verdikkingsmiddel en de goudmica in de tank verspreidt, start u het blauwe programma door twee keer op de knop te drukken. Zodra het programma is gestart, verspreidt u het verdikkingsmiddel en de Gold mica beetje bij beetje in de regen, sluit u het reservoir met het deksel en wacht u tot het einde van het programma.
12
Breng aan het einde van het programma voorzichtig over in een schone, gedesinfecteerde glazen container. Label het product met de volgende informatie: receptnaam, ingrediënten, fabricagedatum, vervaldatum en capaciteit.
13
Om de tank te wassen, vult u deze met water tot aan de bovenste streep met een beetje afwasmiddel en start u het programma (paars) door eenmaal op te drukken.
En daar ga je!